Ηλεκτροβελονισμός (χωρίς βελόνες) και Βελονισμός   Ηλεκτροβελονισμός στο άγχος και ψυχοσωματικά   Ηλεκτροβελονισμός και αδυνάτισμα   Ηλεκτροβελονισμός και διακοπή καπνίσματος   Ηλεκτροβελονισμός και πόνος   Ηλεκτροβελονισμός και ρυτίδες - κυτταρίτιδα   Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική και υπογονιμότητα
 

HOME

Ηλεκτροβελονισμός και ρυτίδες - κυτταρίτιδα

Ο Ηλεκτροβελονισμός  χρησιμοποιείται  σήμερα  όλο  και  ποιο  συχνά  στην  αισθητική και κυρίως στην αισθητική του προσώπου. Οι ρυτίδες του προσώπου, τα πρησμένα βλέφαρα, οι σακούλες κάτω από τα ματιά ,είναι μερικά από τα προβλήματα στα όποια μπορεί να δώσει λύση η χρήση του ηλεκτροβελονισμού.

 
 
 

Το ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχουμε απορροφιέται σαν ‘’ σφουγγάρι’’ από τα κύτταρα ερεθίζοντας τα ,προκαλώντας  έτσι την ανανέωσή τους. Με την ηλεκτρική δόνηση των μυϊκών ομάδων του προσώπου επιτυγχάνουμε την καλύτερη αιμάτωση , οξυγόνωση και θρέψη του δέρματος και των μυών με αποτέλεσμα να έχουμε ένα υγείες και σφριγηλό δέρμα και οι ρυτίδες να χάνονται σταδιακά ή να ελαττώνονται σε σημαντικό βαθμό. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια και τα πρησμένα βλέφαρα δεν είναι τίποτα άλλο από υγρό που συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα. Με την ηλεκτρική διέγερση επιτυγχάνεται η κινητοποίηση και απορρόφηση του υγρού καθώς και η παροχέτευση του μέσω του λεμφικού συστήματος.

Συνεπώς με τον Ηλεκτροβελονισμού επιτυγχάνουμε ένα "ηλεκτρικό" λίφτινγκ με φυσικό και εντελώς ανώδυνο τρόπο. Για να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα του ηλεκτροβελονισμού μπορούμε να το συνδυάσουμε και με το Rejuvance το οποίο αποτελεί μια τεχνική μάλαξης των μυών του προσώπου , κεφαλιού και λαιμού. Κατά την τεχνική αυτή μπορούμε να ‘’γεμίσουμε’’ της ρυτίδες με φυσικά

προϊόντα όπως το υαλουρονικό οξύ, της βιταμίνες Α,C,E , το συνένζυμο Q10 και άλλα προϊόντα που θα κάνουν το δέρμα να φαίνεται φωτεινό και λείο.

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Ένας καλός αριθμός συνεδριών είναι γύρω στις 4 με 6 και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 μήνες ανάλογα με την ηλικία την διατροφή που κάνουμε, την καλή ενυδάτωση του δέρματος ,τις ώρες ύπνου και ξεκούρασης και γενικά φροντίδας του προσώπου μας. Μπορούμε να κάνουμε ανά 4-6 εβδομάδες μια συνεδρία συντήρησης και έτσι τα αποτελέσατε να διαρκέσουν για ακόμα μεγαλύτερο  χρονικό διάστημα.

Πλεονεκτήματα: Ο συνδυασμός των παραπάνω τεχνικών όπως φαίνεται είναι εντελώς φυσικός και ανώδυνος. Μετά από κάθε συνεδρία ο πελάτης νιώθει ένα αίσθημα ανακούφισης , βαθιάς χαλάρωσης, ηρεμίας και αναζωογόνησης σε σχέση με άλλες πιο ¨επίπονες¨  μεθόδους. (Botox, χειρουργικό lifting κ.α.)

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού υπό-επιδερμικού ιστού που περιβάλλει σαν μεμβράνη τον μυϊκό ιστό και χαρακτηρίζεται από:

- Τοπική αύξηση λίπους σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος.

- Αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων

- Συσσώρευση νερού και τοξινών

- Ανεπάρκεια της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, η οποία καταλήγει σε κυκλοφορική στάση.

Παράγοντες που συμβάλουν στην κυτταρίτιδα μπορεί να είναι:

Το φύλο

 Η κυτταρίτιδα προτιμά τις γυναίκες διότι στο γυναικείο σώμα οι λιπώδεις ιστοί είναι περισσότεροι από ότι στο ανδρικό. Το ίδιο ισχύει και για τα λιποκύτταρα οπού παρουσιάζεται έντονη τοπική διόγκωση τους, εξαιτίας των γυναικείων ορμονών.

Η κληρονομικότητα

Αν μια μητέρα εμφανίσει κυτταρίτιδα εξαιτίας κυκλοφορικών προβλημάτων, τότε η κόρη της θα έχει αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσει κυτταρίτιδα.

Οι ορμονικές διαταραχές

Η μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μειώνει και τον ρυθμό μεταβολισμού. Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών πολλές φορές προκαλεί ορμονικές διαταραχές οι οποίες δημιουργούν ή επιβαρύνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η καθιστική ζωή

 Η έλλειψη κινήσεων επηρεάζει αρνητικά τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια υπάρχει ανεπάρκεια εφοδιασμού των ιστών με οξυγόνο.

Η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική κούραση και η μολυσμένη ατμόσφαιρα είναι κάποιες από τις αιτίες που την επηρεάζουν.

Η κακή διατροφή

Η υπερβολική κατανάλωση τσιγάρου, καφέ, αλατιού και οινοπνεύματος προκαλούν συσσώρευση τοξινών και διευκολύνουν την εξάπλωση της κυτταρίτιδας. Επίσης η πολύ πλούσια διατροφή σε λίπη, άμυλο και ζάχαρη προκαλούν αύξηση βάρους, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση κυτταρίτιδας. Σημαντικό ρόλο παίζει και η κακή πεπτική λειτουργία με τη φυσική συνέπειά της τη δυσκοιλιότητα.

Τα στενά ρούχα

Οι σφιχτές ζώνες και τα στενά παπούτσια με ψηλά τακούνια, εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα λοιπόν είναι μια πολυπαραγοντική διαταραχή και η αντιμετώπιση της θέλει χρόνο και υπομονή. Οι τρόποι αντιμετώπισης της είναι η τοπική μάλαξη ( μασάζ) με χρήση ειδικών προϊόντων , η άσκηση ( κυρίως περπάτημα και κολύμπι), η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και νεότερες θεραπείες όπως ο Ήλεκτρο-βελονισμός, η ηλεκτροθεραπεία, η λιπογλυπτικη, η αισθητική χειρουργική κ.α.

Η δράση του Ηλεκτροβελονισμού γίνεται σε δυο επίπεδα:  τοπικό και σωματικό.

Σε τοπικό επίπεδο. Με τις ηλεκτρικές δονήσεις συμβάλλει στην καύση του τοπικού λίπους, στην καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής και στην κινητοποίηση των συσσωρευμένων υγρών.

Σε σωματικό επίπεδο. Εδώ εμφανίζονται τα συγκριτικά του  πλεονεκτήματα  έναντι άλλων τοπικών θεραπειών ( μάλαξη, ηλεκτροθεραπείας, κρέμες και αλοιφές τοπικές, λιπογλυπτικη και άλλες) αφού μπορεί και επιτυγχάνει:

·        Βελτίωση των μεταβολικών λειτουργιών των διαφορετικών κυττάρων στο σώμα.

·        Κινητοποίηση και αποβολή του περιττού νερού που κατακρατείται στα λιποκύτταρα

·        Αποβολή των τοξίνων και άλλων άχρηστων ουσιών  που αποθηκεύονται στο σώμα μας και στα λιποκύτταρα.

·        Αποκαθιστά καλύτερα τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος παρέχοντας μια ψυχική και σωματική ευεξία και ισορροπία.

mikzervakis@yahoo.gr  τηλ. 6972481359  για ραντεβού και κατ' οίκον επισκέψεις