Ηλεκτροβελονισμός (χωρίς βελόνες) και Βελονισμός   Ηλεκτροβελονισμός στο άγχος και ψυχοσωματικά   Ηλεκτροβελονισμός και αδυνάτισμα   Ηλεκτροβελονισμός και διακοπή καπνίσματος   Ηλεκτροβελονισμός και πόνος   Ηλεκτροβελονισμός και ρυτίδες - κυτταρίτιδα   Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική και υπογονιμότητα
 

HOME

Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική και υπογονιμότητα        

Η υπογονιμότητα είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα αλλά επίσης είναι και ένα γεγονός που αγγίζει βαθιά την ψυχή των ζευγαριών που εμπλέκονται στο πρόβλημα αυτό. Υπολογίζεται ότι 1 στα 6 ζευγάρια έχει κάποια δυσκολία στην σύλληψη του αριθμού των παιδιών που θέλουν να έχουν. Υπολογίζεται ότι ένα 15% περίπου των ζευγαριών σήμερα  πάσχει από κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας.

 
 
 

Η μια μορφή υπογονιμότητας είναι αυτή που μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένα οργανικά αίτια τόσο από την πλευρά της γυναίκας όσο και από την πλευρά του άνδρα.

Από την πλευρά της γυναίκας μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ωορρηξία, όπως είναι η πολυκιστικές ωοθήκες, ο υπογοναδισμός, οι διαταραχές στην λειτουργία του υποθαλάμου, η περβολατιναιμία, η προωθητική ανεπάρκεια, ανωορρηκτικοί κύκλοι, όχι καλής ποιότητας ωάρια, τα κυταροτοξικά φάρμακα, η ακτινοβολία η ενδομυτρίωση, η απόφραξη των σαλπίγγων, η χλαμιδιακή λοίμωξη και πολλές άλλες αιτίες.

Ο άνδρας μπορεί να έχει από την πλευρά του ελάττωση της παραγωγής ή της λειτουργίας του σπέρματος, διαταραχές στην μεταφορά του σπέρματος λόγω αυτοάνοσης υπογονιμότητας (μία κατάσταση στην οποία μπορεί ο άνδρας να παράγει αντισώματα στο δικό του το σπέρμα), απόφραξη του σπερματικού πόρου, καθώς και προβλήματα εκσπερμάτισης όπως η παλίνδρομη εκσπερμάτωση.

Από την άλλη υπάρχει και η λεγόμενη «ιδιοπαθής» ή «ανεξήγητη» υπογονιμότητα κατά την οποία ενώ όλα τα κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα είναι φυσιολογικά εντούτοις δεν πραγματοποιείται η σύλληψη και τεκνοποίηση. Οι γιατροί πολλές φορές δεν βρίσκουν κάποια αιτιολογία γι αυτή τη κατάσταση ενώ πολλοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί όπως το κάπνισμα το αλκοόλ η κακή διατροφή, η προχωρημένη ηλικία, το αυξημένο βάρος , η έλλειψη βιταμινών ( βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες Α, C και άλλες), η έλλειψη ιχνοστοιχείων που βοηθούν στην σύλληψη ( σιδερός, ψευδάργυρος, ασβέστιο σελήνιο, μαγγάνιο και άλλα) και φυσικά κυρίως ο ψυχολογικός παράγοντας.

Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ο  σημαντικότερος παράγοντας για το υπογόνιμο ζευγάρι επειδή υπάρχει η επιβάρυνση της κοινωνίας, υπάρχει η επιβάρυνση των διαπροσωπικών σχέσεων του ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σχέση του με τους συγγενείς και τα άλλα άτομα, η πίεση της υπογονιμότητας σε κάθε ένα από αυτά τα δύο άτομα του ζευγαριού, καθώς και η ψυχολογική πίεση όταν το ζευγάρι αυτό βρίσκεται μέσα στην διαδικασία μίας προσπάθειας για υποβοηθούμενη τεχνητή γονιμοποίηση. Υπάρχει επίσης η βιολογική ανάγκη της γυναίκας και του άντρα, για ένα παιδί, καθώς και το στρες της στέρησης αυτής της ψυχολογικής ανάγκης. Όλα αυτά λειτουργούν σαν ένας <<φαύλος>> κύκλος από τον οποίο το ζευγάρι δεν μπορεί να ξεφύγει. Δηλαδή το άγχος (stress) επηρεάζει την  γονιμότητα και όσο ο καιρός περνά τόσο το ζευγάρι αγχώνεται ακόμα περισσότερο (είτε μεταξύ τους  είτε από τον περίγυρο τους) με αποτέλεσμα να μειώνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες γονιμοποίησης και τόσο να αυξάνεται ολοένα η πίεση και πάει λέγοντας.

Σε αυτό το σημείο είναι που μπορεί να βοηθήσει τόσο ο Ήλεκτρο-βελονισμός όσο και άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας ( αρωματοθεραπεια, ομοιοπαθητική, ρεφλεξολογία και   άλλες ) Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να αυξήσουν σε όλα τα επίπεδα ( ψυχικό, νοητικό, σωματικό) την υγεία του ατόμου ώστε να  βελτιώσετε τις ικανότητες σύλληψης με φυσικούς τρόπους. Οι εναλλακτικές μέθοδοι ιατρικής δεν έρχονται να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ιατρική αλλά να την συμπληρώσουν και να την βοηθήσουν ώστε στο τέλος να μπορούν να επιτευχθούν περισσότερες κυήσεις. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλά ζευγάρια που θα μπορούσαν να αποφύγουν τους κινδύνους της χρήσεως πολλών φαρμάκων και των τυχόν παρενεργειών τους. Αντίθετα οι εναλλακτικές είναι μέθοδοι χωρίς σχεδόν καθόλου παρενέργειες, χωρίς φάρμακα, οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλάψουν, αν υποθέσουμε ότι δεν θα κάνουν κανένα καλό. Πολλά άτομα διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μεθόδους φοβούμενα την αποτυχία. Παρόλα αυτά αν τίποτε άλλο δεν έχει αποδώσει, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν και τις μεθόδους αυτές. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτικά. Μπορεί να ακολουθήσει μία εγκυμοσύνη με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς την χρήση διαφόρων « επικίνδυνων» φαρμάκων.

Ο Ήλεκτρο-βελονισμός θεωρείται  ευεργετικός στην ενίσχυση της γονιμότητας (εκτός αν υπάρχει σοβαρή ανατομική ανωμαλία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων), γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπεία. Ενισχύει τη γονιμότητα του άνδρα και της γυναίκας, εξισορροπώντας τη ροή της ενέργειας του γεννητικού συστήματος καθώς και την «επικοινωνία» του συστήματος αυτού με τα υπόλοιπα (π.χ. το ενδοκρινικό, νευρικό). Η ενέργεια στη γεννητική περιοχή μπορεί να έχει «λιμνάσει» (π.χ. λόγω φλεγμονών ή διογκωμένων φλεβών που προκαλούν κακή αιμάτωση) ή να είναι ανεπαρκής (π.χ. εξαιτίας του στρες, των ορμονικών διαταραχών, τυχόν διατροφικών ελλείψεων κλπ.). O  Ήλεκτρο-βελονισμός «ξεμπλοκάρει» τη ροή της ενέργειας, μέσω της διέγερσης των κατάλληλων σημείων της γεννητικής περιοχής (κυρίως μεταξύ αφαλού και γεννητικών οργάνων, καθώς και στους γλουτούς), αλλά και άλλων σημείων (π.χ. στο κεφάλι, στα χέρια, στις γάμπες κλπ.). Συνήθως απαιτείται ένας κύκλος 10-12 συνεδριών και τα σημάδια της βελτίωσης είναι ένα εντονότερο αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας, η διέγερση της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και η πιθανή βελτίωση τυχόν διαταραχών της περιόδου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επιτυγχάνει μια ψυχική ηρεμία και ισορροπία καθώς μειώνει την  συναισθηματική ένταση, το άγχος, την κατάθλιψη και την χαμηλή αυτοεκτίμηση που βιώνει το ζευγάρι και κυρίως οι γυναίκες. Το φαινόμενο αυτό επιτυγχάνεται με την παραγωγή και έκκριση  ενδογενών ορμονών ,οπιούχων και σεροτονινεργικών, όπως η ενδορφίνης, η εγκεφαλίνη, η σεροτονίνη κ.α.

Τέλος ο Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική γονιμοποίηση  μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο συμπληρωματικό μέσο, γι αυτό και χρησιμοποιείτε σήμερα σε αρκετά κέντρα εξωσωματικής στο εξωτερικό. Ο Ηλεκτροβελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ζευγάρι περίπου ένα μηνά πριν τη καθορισμένη ημερομηνία της εξωσωματικής  (ειδικά όταν έχουν συμβεί επανειλημμένες αποτυχημένες   απόπειρες )   έτσι ώστε η γυναίκα να πάει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία και σωματική ετοιμότητα για την «επίπονη» αυτή διαδικασία.

mikzervakis@yahoo.gr  τηλ. 6972481359  για ραντεβού και κατ' οίκον επισκέψεις