Ηλεκτροβελονισμός (χωρίς βελόνες) και Βελονισμός   Ηλεκτροβελονισμός στο άγχος και ψυχοσωματικά   Ηλεκτροβελονισμός και αδυνάτισμα   Ηλεκτροβελονισμός και διακοπή καπνίσματος   Ηλεκτροβελονισμός και πόνος   Ηλεκτροβελονισμός και ρυτίδες - κυτταρίτιδα   Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική και υπογονιμότητα
 

HOME

 

Ηλεκτροβελονισμός στο άγχος και ψυχοσωματικά προβλήματα          

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή χρειάστηκε να αξιολογηθούμε ή να κριθούμε από κάποιον. Θυμηθείτε στο σχολείο την περίοδο των εξετάσεων ,των πανελληνίων , τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο αργότερα, μια συνέντευξη για δουλειά ή όταν έπρεπε να μιλήσουμε μπροστά σε κάποιο κοινό.

 
 
 

Τι περιέχουν  όλες αυτές οι καταστάσεις; Το έντονο άγχος (stress) που μας κυρίευε από μέρες πριν. Σίγουρα όλοι μας βιώσαμε τα συμπτώματα που προκαλεί το άγχος άλλοι σε εντονότερο βαθμό και άλλοι πιο ήπια. Ποία ήταν αυτά; Αϋπνία ,νευρικότητα, εφίδρωση, ταχυπαλμίες για τους περισσότερους, πονοκέφαλοι, τάση προς έμετο, ναυτία, ανορεξία, πόνοι στο στήθος , αίσθημα ασφυξίας για άλλους  και πολλά άλλα. Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα που προκαλεί το έντονο stress στην ζωή μας.

Η Σπαστική κολίτιδα ή αλλιώς Σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου   είναι μια λειτουργική διαταραχή του εντέρου που χαρακτηρίζεται από χρόνιο κοιλιακό άλγος, κοιλιακή δυσφορία, κοιλιακή διάταση (φούσκωμα) και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου απουσία κάποιας οργανικής νόσου. Σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα υφίενται μετά την κένωση. Μπορεί να εμφανισθεί υπό τη μορφή διάρροιας ή δυσκοιλιότητας, ή με εναλλαγή αυτών.  Επίσης το ΣΕΕ δύναται να παρουσιασθεί έπειτα από μία λοίμωξη ή μία στρεσογόνο κατάσταση.

Η Ημικρανία είναι μια συχνή μορφή χρόνιας κεφαλαλγίας, που εντοπίζεται συχνά (αλλά όχι πάντα) στο μισό μέρος του κεφαλιού (εξ ου και η λέξη ημι - κρανία) που διαρκεί ώρες ή καμιά φορά και μέρες. Ο πόνος είναι πολλές φορές τόσο δυνατός που ο ασθενής αναζητεί ένα ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο για να ηρεμήσει. Συχνά ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από ναυτία και εμετό. Ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί την ημικρανία δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση της σεροτονίνης στο αίμα πέφτει στη διάρκεια της ημικρανικής κρίσης, γεγονός το οποίο πυροδοτεί την απελευθέρωση ουσιών που λέγονται νευροπεπτίδια, τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο.

Η Κατάθλιψη στην καθημερινότητα εννοούμε μια κατάσταση θλίψης , μελαγχολίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης, και αυτό συνήθως είναι παροδικό και μάλλον οφείλεται σε κάτι σχετικά ασήμαντο και επουσιώδες το οποίο δεν μπορούμε εύκολα να το προσδιορίσουμε και μας προκαλεί ή προκαλείτε από το άγχος.. Η κατάθλιψη διαφέρει από την Κλινική Κατάθλιψη η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα που διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα ενός ατόμου.

  Όλα τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από μια σειρά πολλών άλλων ψυχοσωματικών προβλημάτων που έχουν σαν βάση ή και βαθύτερο αίτιο το άγχος. Ειδικά στην σημερινή εποχή με τους ρυθμούς που ζούμε βρισκόμαστε διαρκώς κάτω από ένα ήπιο  παρατεταμένο άγχος . Έτσι υποσυνείδητα αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα και  καταστάσεις όπως η σπαστική κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, (που αναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω) το έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου ( ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται και από γαστρεντερολόγο) η χρόνια δυσκοιλιότητα  ή διάρροια, η αντιδραστική ουροδόχος κύστη, οι αϋπνίες, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η ινομυαλγία και πολλές άλλες διαταραχές.

Άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με το άγχος ,εφόσον δεν υπάρχει κάποια άλλη κλινική νόσος που να τις ερμηνεύει, είναι οι χρόνιοι πονοκέφαλοι και ημικρανίες, οι ίλιγγοι και οι εμβοές, οι έμετοι, οι πόνοι μυοσκελετικού , οι αλλεργίες, εκζέματα δέρματος, ξηροδερμία, τριχόπτωση ,κατάθλιψη κ.α

Με την μέθοδο του ηλεκτροβελονισμού περιορίζουμε το άγχος λόγω της ενεργοποίησης οπιούχων και σεροτονινεργικών συστημάτων αναλγησίας . Ανάλογα με τα βελονιστικά σημεία που θα επιλέξουμε , μπορούμε να διοχετεύσουμε στο ανθρώπινο σώμα ουσίες που προέρχονται από το νευρικό και ενδοκρινικό μας σύστημα όπως σεροτονίνη, ντοπαμίνη, δυνορφίνη, εγκεφαλίνη, ενδορφίνες κ.α ουσίες με ποικίλα βιολογικά αποτελέσματα.  Είναι γνωστή η αντικαταθλιπτική δράση της νοραδρεναλίνης ή η ισχυρή αναλγητική δράση της δυνορφίνης, β-ενδορφίνης και μεθειονίνης. Η σεροτονίνη πάλι θεωρείται ουσία σημαντική για τον έλεγχο του ύπνου, της υπέρτασης και του άγχους. Έτσι ο ηλεκτροβελονισμός δρα ευφορικά, κατευναστικά και αγχολυτικά, βελτιώνει τον ύπνο των ασθενών και μειώνει την ένταση των νευροφυτικών διαταραχών. Δεν  είναι τυχαίο ότι αυτοί που δοκίμασαν τον ηλεκτροβελονισμό μετά το τέλος τις κάθε συνεδρίας νιώθουν ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας σε όλο τους το σώμα.

Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του ηλεκτροβελονισμού και να απαλλαγείτε τόσο από το άγχος όσο και από τα άλλα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

mikzervakis@yahoo.gr  τηλ. 6972481359  για ραντεβού και κατ' οίκον επισκέψεις