Ηλεκτροβελονισμός (χωρίς βελόνες) και Βελονισμός   Ηλεκτροβελονισμός στο άγχος και ψυχοσωματικά   Ηλεκτροβελονισμός και αδυνάτισμα   Ηλεκτροβελονισμός και διακοπή καπνίσματος   Ηλεκτροβελονισμός και πόνος   Ηλεκτροβελονισμός και ρυτίδες - κυτταρίτιδα   Ηλεκτροβελονισμός στην εξωσωματική και υπογονιμότητα
 

HOME

 

Ηλεκτροβελονισμός και διακοπή καπνίσματος           

Όλοι μας έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία τόσο στους καπνιστές τους ίδιους όσο και στους παθητικούς καπνιστές. Πολλοί καπνιστές προσπάθησαν κατά καιρούς να διακόψουν το κάπνισμα κυρίως για λογούς υγείας η έστω να το ελαττώσουν.

 
 
 

Πόσοι όμως τα κατάφεραν πραγματικά; Πόσοι είπαν ¨τελευταίο τσιγάρο¨ και μετά ακολούθησαν πακέτα αμέτρητα; Γιατί όμως τελικά δεν τα καταφέρνουμε να διακόψουμε το κάπνισμα η έστω να το ελαττώσουμε σημαντικά; Πέρα από την εξάρτηση που προκαλεί η νικοτίνη το τσιγάρο έχει γίνει τρόπος ζωής. Αγχωνόμαστε… ¨να κάνουμε ένα τσιγάρο¨. Στενοχωριόμαστε ;  ¨Να κάνουμε ένα τσιγάρο¨ Θυμώνουμε Να κάνουμε ένα τσιγάρο να ηρεμήσουμε. Να πιούμε ένα καφέ … να κάνουμε και ένα τσιγάρο να το απολαύσουμε…΄  και πάει λέγοντας… Ένας αμέτρητος κατάλογος από δικαιολογίες και αφορμές που μας δείχνει πόσο ισχυρά έχει μπει το τσιγάρο στη ζωή μας και ποσό δύσκολο είναι να το κόψουμε.

   Για να μπει ένας καπνιστής σε διαδικασία διακοπής του καπνίσματος θα πρέπει α) να νοιώσει μια εσωτερική επιθυμία για την αλλαγή αυτή, β) να αισθανθεί  ότι απειλείται από τη συνήθεια του τσιγάρου τόσο αυτός όσο και οι γύρω του , γ) να αισθανθεί ότι η απεξάρτηση από τη νικοτίνη θα επιφέρει σημαντικά οφέλη σε αυτόν και δ) να αισθανθεί ότι είναι ικανός να αντεπεξέλθει στην αλλαγή αυτή. . Πως  όμως θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα ισχυρά δεσμά του τσιγάρου  και της εξάρτησης μας από αυτό;

   Μια νέα εναλλακτική μέθοδος ο Ηλεκτροβελονισμός (χωρίς βελόνες) έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα ( βότανα, φάρμακα απεξάρτησης, ειδικές τσίχλες, ειδικό υγρό που ξεπλένει το στόμα, δισκία ή pads νικοτίνης, ειδική ψυχολογική υποστήριξη, Ωτοβελονισμός κ.α..) και να αποτελέσει τον σύμμαχο μας κατά του καπνίσματος. Πως όμως βοηθά ο ηλεκτροβελονισμός στην διακοπή του καπνίσματος; Ο ηλεκτροβελονισμός έρχεται να ενίσχυση την θέληση μας κατά του καπνίσματος να μειώσει ή και να εξαφανίσει τα στερητικά συμπτώματα της νικοτίνης να ελάττωση την νευρικότητα του ατόμου ,τους πονοκεφάλους, το άγχος, την βουλιμία, την δυσκοιλιότητα που μπορεί ενδεχομένως να παρουσιαστεί, να ρυθμίσει το βάρος μας και πολλά άλλα που επέρχονται από την στέρηση της νικοτίνης. Παράλληλα δημιουργεί σε πολλούς ένα αίσθημα απέχθειας κατά του καπνού και της πίσσας οξύνει το αισθητήριο της όσφρησης και της γεύσης με αποτέλεσμα η θέα και μόνο ή η οσμή του καπνού να  προκαλέσει αποστροφή και αηδία.

   Εδώ σας παραθέτω μερικά από τα οφέλη στην υγεία μας μετά την διακοπή του καπνίσματος. Δείτε λοιπόν τι κερδίζεται ( πέρα των χρημάτων που δίνετε καθημερινός..!!!) 

Το κέρδος σε τίτλους

Στοιχεία από την Αμερικάνικη Πνευμονολογική Εταιρεία, την Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρεία και από το Ινστιτούτο Αγωγής Υγείας Ελλάδας και Αμερικής

Ø  20 λεπτά από το τελευταίο τσιγάρο

-          Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός σφυγμός πέφτουν σε φυσιολογικές τιμές.

-          Η θερμοκρασία των άκρων (χεριών / ποδιών) αυξάνει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ø  8 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο

-          Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει σε φυσιολογικές τιμές.

-          Τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα αυξάνουν.

Ø  24 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο

            -     Αρχίζει να μειώνεται ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου.

Ø  48 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο

-          Αρχίζει η αναγέννηση των νευρικών απολήξεων σε μύτη, γλώσσα, στόμα.

-          Η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης αρχίζουν να επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ø  2 εβδομάδες έως και 3 μήνες από το τελευταίο τσιγάρ

-          Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος γενικά.

-          Βελτιώνεται το περπάτημα, μειώνεται η κόπωση.

-          Αυξάνεται κατά 30% η αναπνευστική λειτουργία.

-          Αρχίζει το νευρικό σύστημα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Σπάνιες πια οι έντονες επιθυμίες για τσιγάρο.

Ø  1 μήνα έως 9 μήνες από το τελευταίο τσιγάρο

-          Η συνολική ενέργεια του οργανισμού αυξάνει.

-          Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την χρόνια χρήση τσιγάρου μειώνονται (βήχας, καταρροή, συνάχι, κόπωση, λαχάνιασμα).

-          Αποκαθίσταται ο φυσιολογικός ιστός της μύτης, του φάρυγγα, του λάρυγγα, των πνευμόνων.

Ø  1 χρόνο από το τελευταίο τσιγάρο

-          Μειώνονται οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

-          Μειώνεται το υπερβολικό ρίσκο για στεφανιαία καρδιοπάθεια στο μισό σε σχέση με τους καπνίζοντες.

Ø  5 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο

-          Μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα.

-          Μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου του στόματος.

Ø  10 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο

-          Η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων είναι ίδια με αυτή των μη καπνιστών.

-          Τα προκαρκινικά κύτταρα έχουν αντικατασταθεί με υγιή.

-          Το ρίσκο για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιο με αυτό των μη καπνιστών.

-          Μειώνεται δραστικά η πιθανότητα καρκίνου του στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα, οισοφάγου, ουροδόχου κύστης, νεφρών και παγκρέατος.

Ø  15 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο

-          Είναι σαν να μην είχατε καπνίσει ποτέ. Οι πιθανότητες για οποιαδήποτε ασθένεια είναι ίδιες με αυτές των μη καπνιστών.

mikzervakis@yahoo.gr  τηλ. 6972481359  για ραντεβού και κατ' οίκον επισκέψεις